Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Πως να καθαρίζετε καλύτερα το laminate πάτωμα σας

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του πατώματος laminate σε σχέση με άλλα πατώματα είναι το εύκολο καθάρισμα του. Μόλις τοποθετηθεί, η φροντίδα του είναι πολύ λίγη και υπερβολικά απλή και αν γίνεται συχνά, το πάτωμα σας θα μοιάζει με καινούριο για αρκετά χρόνια.




  • Ένα απλό σκούπισμα με μια απαλή σκούπα ή με καλά στραγγισμένη σφουγγαρίστρα, είναι το μόνο που χρειάζεται όταν καθαρίζετε το laminate πάτωμα σας. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρική σας σκούπα στις άκριες του δωματίου και γύρω από μεγάλα κομμάτια επίπλων που δεν μπορούν  να μετακινηθούν.

  • Οι σφουγγαρίστρες με τα ανταλλακτικά πανάκια για να προσελκύουν τη σκόνη, είναι μια άλλη εναλλακτική επιλογή που κάνει το καθάρισμα ευκολότερο.

  • Όταν χρησιμοποιείτε βρεγμένη σφουγγαρίστρα, μη χρησιμοποιείτε πολύ νερό. Βεβαιωθείτε ότι είναι αρκετά στραγγισμένη ώστε να απορροφήσει τη σκόνη. Μη μουσκέψετε το πάτωμα, καθώς μπορεί να προκαλέσει τις άκριες των σανίδων να επεκταθούν και ολόκληρο το πάτωμα να στραβώσει.

  • Για να καθαρίσετε λεκέδες, μη χρησιμοποιήσετε δυνατά καθαριστικά. Πρώτα, δοκιμάστε με ζεστό νερό, αλλά και πάλι, χρησιμοποιήστε μόνο την ποσότητα για να καθαρίσετε το λεκέ στη συγκεκριμένη περιορισμένη περιοχή. Δηλαδή, μη βρέχετε περισσότερο από το κανονικό την περιοχή. Αν αυτό δεν δουλεύει, χρησιμοποιήστε ένα απαλό και όχι τραχύ καθαριστικό.

  • Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε καθαριστικά, προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε εκείνα που έχουν βάση το κίτρο αντί για τα παραδοσιακά που έχουν βάση τα σαπούνια. Όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά ένα καθαριστικό πάντα δοκιμάστε σε περιοχή που δεν φαίνεται πολύ. Μόλις το δοκιμάσετε αφήστε να περάσουν 30 λεπτά ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε αντιδράσεις προτού το χρησιμοποιήσετε για όλο το πάτωμα.



  • Όταν καθαρίζετε το laminate σας πάτωμα, μη χρησιμοποιείτε αμμόχαρτο ή σκληρά σφουγγάρια γιατί θα γδαρθεί και θα προκαλέσει πρόωρη ζημιά στο πάτωμα. Επίσης, μη χρησιμοποιήσετε ποτέ άμμο, κερί ή βερνίκι.

  • Μπροστά από πόρτες να έχετε πάντοτε χαλάκι ώστε να παγιδεύονται σκόνες, χαλίκια, μικρές πέτρες κ.τ.λ. για να αποφύγετε γδαρσίματα.

Πηγή: www.epiphaniou.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου