Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Καθαρό χαλάκι εξώπορτας

Ψάθινο, πλαστικό ή μοκέτα, λαστιχένιο, από καουτσούκ ή κοκοφοίνικα, το χαλάκι της εξώπορτας του σπιτιού μας όχι μόνο υποδέχεται με γούστο τους επισκέπτες μας αλλά κρατάει  τη βρωμιά έξω από το σπίτι μας.

Ο κύριος σκοπός του είναι να συγκρατεί τις ακαθαρσίες, τις λάσπες και τις βρωμιές που μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας έξω από την οικία μας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ιδιαίτερα πρωτότυπα σχέδια που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους καλεσμένους μας .

 Όμως δεν πρέπει να αμελούμε τον συχνό καθαρισμό του καθώς, χωρίς αμφιβολία είναι  ένα απo τα πιο βρώμικα σημεία του σπιτιού.
Tινάξτε το όσο πιο συχνά μπορείτε και σκουπίστε το κι αυτό με την ηλεκτρική σκούπα κάθε φορά που σκουπίζετε το σπίτι σας.
Μια φορά το μήνα, ρίξτε πάνω του μαγειρική σόδα και απλώστε την με μια    βούρτσα. Αφήστε τη να δράσει για λίγη ώρα και στη συνέχεια πλύντε το στη μπανιέρα ή στο μπαλκόνι σας και αφήστε το να στεγνώσει καλά.
Ένας άλλος  τρόπος να καθαρίσετε το χαλάκι σας  χωρίς νερό,   είναι να σκορπίσετε επάνω του ψιλό αλάτι και μετά από 1-2 ώρες να το σκουπίσετε με μια σκληρή βούρτσα και να το τινάξετε καλά.  Μαζί με το αλάτι θα εξαφανιστεί η σκόνη και η βρωμιές και θα   ζωντανέψουν τα χρώματα!
 Wellcome!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου