Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Καθαρισμός φούρνου με αμμωνία: Η εύκολη, γρήγορη & φυσική λύση ενάντια στα λίπη!

Υπάρχουν δύο ενδεδειγμένοι τρόποι για να καθαρίσεις το φούρνο σου με αμμωνία. Θεωρείται πως και οι δύο μπορούν να φέρουν πολύ καλά αποτελέσματα, ενώ είναι και πολύ εύκολοι στην εφαρμογή. Εμείς θα σου προτείναμε να επιλέξεις έναν από τους δύο, για αρχή, και σε περίπτωση μη επιτυχίας, να στραφείς προς τον άλλο. Γιατί να μην πετύχει ο καθαρισμός με την πρώτη προσπάθεια; Μερικές φορές, στο φούρνο μένουν λίπη και βρομιές για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς βρίσκονται σε δύσκολα σημεία, όπου είναι σχεδόν αδύνατο να τρίψεις καλά. Όσο περισσότερο μένουν στο φούρνο, τόσο πιο δύσκολα αφαιρούνται. Σαν αποτέλεσμα, ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία μια φορά ακόμα, μετά τον πρώτο καθαρισμό. Μην απογοητεύεσαι, ο τέλεια καθαρισμένος φούρνος απέχει από σένα για λίγα αποφασιστικά βήματα.



Μέθοδος 1η 

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να φορέσεις τα γάντια και τη μάσκα σου. Δεν πρέπει το δέρμα σου να έρθει σε επαφή με την αμμωνία, ούτε να εισπνεύσεις τις αναθυμιάσεις της. Στη συνέχεια, παίρνεις μια μικρή κατσαρόλα και τη γεμίζεις με νερό. Βράζεις το νερό στο μάτι της κουζίνας μέχρι να κοχλάζει και προσθέτεις ένα φακελάκι αμμωνία σε σκόνη. Το βράζεις για 1- 2 λεπτά ακόμη και έπειτα τοποθετείς την κατσαρόλα μέσα στο φούρνο. Πρόσεξε, ο φούρνος πρέπει να είναι κρύος και να έχει περάσει αρκετή ώρα από την τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε. Αντί για ένα φακελάκι σκόνη αμμωνίας, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μισό φλιτζάνι υγρή αμμωνία.

Λοιπόν, αφού τοποθετήσεις την κατσαρόλα μέσα στο φούρνο, κλείσε την πόρτα και άφησε την εκεί για μια ολόκληρη νύχτα (περίπου 8 ώρες). Το επόμενο πρωί μπορείς να ξαναφορέσεις τα γάντια και τη μάσκα και να αφαιρέσεις την κατσαρόλα από το φούρνο. Αφού βγάλεις την κατσαρόλα έξω, πάρε ένα ελαφρώς βρεγμένο (με νερό) πανί και και πέρασε τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου. Τα λίπη θα πρέπει να υποχωρήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Πανεύκολος τρόπος, έτσι δεν είναι; Μπορείς να το κάνεις μια φορά το μήνα, ή μια φορά στους δύο μήνες, ώστε ο φούρνος σου να παραμένει σε άψογη κατάσταση.





Μέθοδος 2η

Για τη δεύτερη μέθοδο επίσης συστήνεται η χρήση γαντιών. Η χρήση μάσκας είναι προαιρετική, καθώς δεν πρόκειται να εισπνεύσεις αναθυμιάσεις, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Για τη μέθοδο αυτή, θα χρειαστεί να υπάρχει χώρος στο φούρνο, ώστε να τοποθετήσεις δύο σκεύη, το ένα πάνω απ’ το άλλο. Για αρχή, βάζεις μισή κούπα υγρή αμμωνία σε ένα μπολ και τοποθετείς το μπολ στην πάνω σχάρα του φούρνου. Έπειτα, παίρνεις μια μικρή κατσαρόλα, τη γεμίζεις με νερό και το βράζεις στο μάτι της κουζίνας.



Όταν βράσει, τοποθετείς την κατσαρόλα μέσα στο φούρνο, αλλά στην κάτω σχάρα, ακριβώς κάτω από το μπολ με την υγρή αμμωνία. Και σε αυτή την περίπτωση, είναι καλό ο φούρνος να είναι κρύος και το νερό καυτό, ώστε να ζεστάνει την αμμωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κλείνεις την πόρτα του φούρνου και αφήνεις τα υλικά να δράσουν για μια νύχτα. Το επόμενο πρωί, φοράς τα γάντια και τη μάσκα σου και ανοίγεις το φούρνο. Βγάζεις από μέσα τα δύο σκεύη και τρίβεις τις εσωτερικές επιφάνειες του φούρνου με ένα βρεγμένο πανί. Ο καθαρισμός φούρνου με αμμωνία έχει ολοκληρωθεί και μπορείς να απολαύσεις το αποτέλεσμα της προσπάθειας σου.

Πηγή: www.epaggelmagynaika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου