Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Γιατί με τους αφυγραντήρες, ξεχνάμε τι σημαίνει κρύο; - Πόσο συμφέρουν

Ένας αποτελεσματικός και σύγχρονος αφυγραντήρας, αποτελεί μια οικονομική λύση για να δημιουργήσουμε άνετες συνθήκες στον χώρο μας και ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και την οικογένειά μας


Όλο και περισσότερα νοικοκυριά στρέφονται στην επιλογή εναλλακτικών λύσεων για τη θέρμανση, με την στήλη να εξετάζει αρκετές εξ’ αυτών.
Αναμφισβήτητα, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες και σε συνδυασμό με την αυξανόμενη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κρίνεται απαραίτητη η αναζήτηση νέων «δρόμων» για να ζεσταθούμε.
Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται μεγάλος λόγος για τους αφυγραντήρες οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο των νοικοκυριών.
Όπως η ίδια η ονομασία της συσκευής αποκαλύπτει, η βασική χρήση ενός αφυγραντήρα είναι η αφαίρεση της υγρασίας από έναν χώρο.




Συνοπτική καταγραφή

Οι χρήσεις αλλά και τα οφέλη του αφυγραντήρα είναι πολλές καθιστώντας τον πολύτιμη συσκευή για κάθε νοικοκυριό:
    1.Καταπολέμηση υγρασίας στο σπίτι
    2.Καταπολέμηση μούχλας στις γωνίες και τα ταβάνια
    3.Στέγνωμα ρούχων – Τις βροχερές ημέρες, χρησιμοποιούμε τον αφυγραντήρα για να στεγνώσουμε τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι
    4.Υγιεινή – Ο αέρας χωρίς υγρασία είναι υγιεινός σε αντίθεση με τον αέρα που έχει υγρασία στον οποίο κρύβονται πολλές εστίες μικροβίων επιβλαβή για τον εαυτό μας αλλά και τους αγαπημένους μας
    5.Εμποδίζει την εμφάνιση αλλεργιών





Το πρώτο και βασικό στοιχείο αφορά στην υγεία μας αφού -μεταξύ άλλων- η υγρασία μπορεί να επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την αναπνευστική μας λειτουργία.
Πράγματι, όταν τα ποσοστά υγρασίας σε ένα σπίτι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν αλλεργίες και δυσκολία στην αναπνοή. 
Όταν δε τα ποσοστά αυτά ξεπερνούν το 70%, τότε ευνοείται η ανάπτυξη της μούχλας, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν σε ένα σπίτι υπάρχουν παιδιά και άτομα που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα ή αρθριτικά.
Ένας αποτελεσματικός και σύγχρονος αφυγραντήρας, λοιπόν, αποτελεί μια οικονομική λύση για να δημιουργήσουμε άνετες συνθήκες στον χώρο μας και ένα καθαρό περιβάλλον για εμάς και την οικογένειά μας.



Εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων

Ο δεύτερος, όμως, λόγος που καθιστά τους αφυγραντήρες ιδιαίτερα δημοφιλείς
 - και τον οποίο πολλοί δεν γνωρίζουν - σχετίζεται με το γεγονός ότι αποτελούν μια οικονομική λύση και μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσουμε στο σπίτι μας ιδανικές συνθήκες για την καλύτερη απόδοση της θέρμανσης.
Πράγματι, μια συσκευή αφύγρανσης μπορεί να μας βοηθήσει να εξοικονομήσουμε ενέργεια και χρήματα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. 
Διότι όταν δεν υπάρχει υγρασία, τότε το σπίτι ζεσταίνεται σε μικρότερο χρονικό διάστημα. 
Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, χρησιμοποιούμε λιγότερο τη θέρμανση στο σπίτι μας -αφού η απόδοσή της ενισχύεται σε σημαντικό βαθμό με έναν αφυγραντήρα!
Αυτό σημαίνει πως σε ό,τι αφορά στη θέρμανσή μας, μία και μόνο συσκευή μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε οικονομία και την ίδια ώρα, να προστατέψουμε το σπίτι μας -αφού όπως είναι γνωστό, με το πέρασμα του χρόνου η υγρασία καταστρέφει τους τοίχους, τα έπιπλά μας και τα ξύλινα πατώματά μας!



Στέγνωμα ρούχων
Τις ημέρες με έντονη υγρασία, ή της βροχερές μέρες (όπως αυτές που διανύουμε το τελευταίο διάστημα στη διάρκεια των εορτών), μπορούμε να απλώσουμε τα ρούχα σας μέσα στο σπίτι σας. 
Τοποθετούμε την απλώστρα με τα βρεγμένα ρούχα σε ένα δωμάτιο και βάζουμε τον αφυγραντήρα σε λειτουργία. 
Στη συνέχεια, κλείνουμε την πόρτα και αφήνουμε τον αφυγραντήρα να στεγνώσει τα ρούχα. Τώρα το στέγνωμα των ρούχων είναι εύκολο ακόμα και τις βροχερές ημέρες!

Σπύρος Κόγκας
www.worldenergynews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου