Όσοι έχουν πλυντήριο πιάτων, ξέρουν πως υπάρχουν στιγμές που η απόδοσή του δεν είναι αυτή που επιθυμούμε. Αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε μερικά λάθη στη χρήση του και άθελά μας συντελούμε στην φθορά της συσκευής μας.
Για να αποφύγεις αυτά τα λάθη, ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές που θα σου δείξω και θα δεις πως και τα πιάτα σου θα πλένονται καλύτερα και η υγεία της συσκευής σου θα βελτιωθεί αισθητά. Πάμε να δούμε μαζί τα 8 tips που βοηθούν το πλυντήριο πιάτων να δουλεύει σωστά.
Πως να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση το πλυντήριο πιάτων!
1) Παραγεμίζουμε το πλυντήριο
Το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε με το πλυντήριο πιάτων είναι πως το παραγεμίζουμε με τα ποτήρια και τα πιάτα και περιμένουμε να αποδώσει σωστά. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχουν πλυθεί καλά και να χρειάζονται και δεύτερη φορά να καθαριστούν.
Τι να κάνεις: Βάλε όσα πιάτα χωράνε οι θήκες του πλυντηρίου σου και όσα ποτήρια επίσης χωράει. Μην βάζεις από πάνω άλλα πράγματα. Περίμενε να πλυθούν αυτά και βάλε άλλο πλυντήριο με αυτά που δεν χωρούσαν πριν.
2) Δεν ξεπλένουμε καλά
Το να βάζεις πιάτα με φαγητά πάνω και λάδια, σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο με να μην φύγουν μόνο με το ζεστό νερό και το φάρμακο.
Τι να κάνεις: Προσπάθησε να ξεπλένεις καλά με το σφουγγάρι τα κατάλοιπα και τα φαγητά από τα πιάτα και τα ποτήρια. Έτσι πετυχαίνεις άψογο καθάρισμα και μέσα στο πλυντήριο.
3) Μισοάδειο πλυντήριο
Ένα μισοάδειο πλυντήριο σημαίνει άσκοπη σπατάλη ενέργειας, νερού και χρημάτων.
Τι να κάνεις: Να βάζεις εμπρός το πλυντήριο πιάτων μόνο εάν είναι αρκετά γεμάτο. Αυτό σημαίνει να είναι γεμάτα και τα δυο ράφια με πιάτα και ποτήρια, χωρίς να ξεχειλίζουν.
4) Δεν προσέχουμε την επιγραφή των προϊόντων
Μπορεί να μην προσέξεις μια απλή επιγραφή σε ένα ποτήρι ή τάπερ, αλλά αυτό σημαίνει πως δεν έχεις πρόβλημα και να το χαλάσεις.
Τι να κάνεις: Πριν βάλεις νέα προϊόντα στο πλυντήριο, πρόσεξε τυχόν επιγραφές πάνω στο προϊόν, μήπως δεν επιτρέπεται να τα βάλεις μέσα. Αν μπουν, το υλικό θα φθαρεί και δεν θα είναι φιλικό προς κατανάλωση.
5) Τοποθετούμε τα είδη σε λάθος ράφι
Εάν βάλεις τα ποτήρια αλλού, και τα πιάτα αλλού, κινδυνεύουν από να μην πλυθούν μέχρι και να πάθουν ζημιά.
Τι να κάνεις: Στα πλυντήρια πιάτων, οριοθετούν τις θέσεις για το σωστό ύψος και βάρος των υλικών. Προσπάθησε πάντα να τοποθετείς σωστά τα πράγματα μέσα για την σωστότερη λειτουργία της συσκευής και την καλύτερη απόδοσή της.
6) Μπλοκαρισμένη έξοδος απορρυπαντικού
Μια μπλοκαρισμένη έξοδος απορρυπαντικού σημαίνει ελλιπές πλύσιμο των πιάτων-ποτηριών.
Τι να κάνεις: Πάντα να ελέγχεις πως η έξοδος του απορρυπαντικού είναι απαλλαγμένη από βρωμιές, υλικά και άλλα για να διατηρείς σε καλή κατάσταση και τη συσκευή και το πλύσιμο των υαλικών.
7) Μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού
Μια μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού θα δημιουργήσει ανεπιθύμητο αφρό που δεν θα ξεπλυθεί επαρκώς από τα πιάτα. Αυτό σημαίνει πως καταναλώνεις φάρμακο εν αγνοία σου.
Τι να κάνεις: Πάντα να βάζεις την σωστή ποσότητα που αναγράφεται στις οδηγίες της ταμπλέτας- φαρμάκου, μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Έτσι και τα είδη θα πλένονται καλά και εσύ θα είσαι σίγουρη πως έχουν ξεπλυθεί επαρκώς.
8) Ξεχνάμε το ειδικό αλάτι
Το αλάτι για το πλυντήριο πιάτων, συχνά παραβλέπεται. Αυτό όμως οδηγεί σε κακή απόδοση του πλυντηρίου αφού ο αποσκληρυντής νερού δεν λειτουργεί σωστά.
Τι να κάνεις: Να ελέγχεις τη στάθμη του αλατιού και να προσθέτεις όποτε χρειάζεται. Σε πιο καινούργιες συσκευές, ανάβει μια λυχνία που ειδοποιεί πως χρειάζεται η πλήρωσή του.
Το πλυντήριο πιάτων όπως όλες οι συσκευές, χρειάζονται σωστή συντήρηση και προσοχή. Αν ακολουθήσεις αυτές τις απλές συμβουλές, να είσαι σίγουρη πως η ζωή της συσκευής σου θα παραταθεί, όπως και η απόδοσή της.
Πηγή: www.exypnes-idees.gr
|
Ο καθαρισμός δεν είναι μόνο πολιτισμός και υγεία αλλά και ποιότητα ζωής. Ο χώρος αυτός είναι αφιερωμένος στην καθαριότητα και την φροντίδα των χώρων που ζούμε και εργαζόμαστε αλλά και σε ότι μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη. Βρείτε εδώ τα μικρά και μεγάλα μυστικά για την φροντίδα, την εύρυθμη λειτουργία και την καθαριότητα του σπιτιού, της πολυκατοικίας ή και του γραφείου σας.
Κυριακή 1 Απριλίου 2018
Πλυντήριο Πιάτων: ποια λάθη πρέπει να αποφεύγουμε
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου