Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Κρατήστε τις αράχνες μακριά σας

Σε όλους συμβαίνει να εντοπίζουν κάποια στιγμή αράχνες σε μια γωνιά του σπιτιού. 
Αντί να προσπαθείτε κάθε τόσο να απαλλαγείτε από αυτές, υπάρχει τρόπος να τις κάνετε να μην εμφανίζονται για καιρό. Κάποιες μυρωδιές απωθούν τις αράχνες και έτσι αν τις τοποθετήσετε στα σωστά σημεία μπορείτε να αραιώσετε τις... επισκέψεις τους.
Δείτε μερικές από αυτές...
1. Μέντα

Το αιθέριο έλαιο μέντας όπως και ο δύσμος είναι από πιο αποτελεσματικά φυσικά εντομοαπωθητικά. Δοκιμάστε να κάνετε το εξής: Διαλύστε, λοιπόν, μερικές σταγόνες ελαίου μέντας σε νερό και ψεκάστε με αυτό τα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες και τις ρωγμές του σπιτιού σας. Δοκιμάστε να ψεκάζετε 1-2 φορές την εβδομάδα.
2. Λεμόνι

Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού όπως και των άλλων εσπεριδοειδών δεν είναι το αγαπημένο καμίας αράχνης. Χρησιμοποιήστε το ακριβώς όπως και το αιθέριο έλαιο της μέντας, δηλαδή αραιωμένο σε νερό,και ψεκάστε με αυτό όλα τα πιθανά σημεία εισβολής της αράχνης στο σπίτι. Κάντε τη διαδικασία κάθε 2-3 μήνες.
3. Πριονίδια 

Κι όμως τα πριονίδια και ειδικά εκείνα του κέδρου δεν είναι καθόλου (μα καθόλου) φιλικά προς τις αράχνες. Τοποθετήστε μια χούφτα από αυτό το ασυνήθιστο «εντομοαπωθητικό» στα ντουλάπια και τις ρωγμές του σπιτιού σας κι αποχαιρετίστε τις αράχνες. Ακόμα καλύτερα: Τα πριονίδια κέδρου κρατούν και το σκόρο μακριά από τα ρούχα σας.
4. Κάστανο 

Κι, όμως, αυτό το λατρεμένο χειμωνιάτικο έδεσμα, δρα αποτρεπτικά για τις αράχνες. Τοποθετήστε μερικά κάστανα στα περβάζια του σπιτιού σας και δώστε αποτρεπτικό στους μικρούς σας... εχθρούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου