Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Χρησιμοποιώ πλυστικό υψηλής πίεσης

Αξεπέραστο στον καθαρισμό των ταρατσών και των προσόψεων, το πλυστικό διευκολύνει το καθαρισμό των εξωτερικών χώρων εξοικονομώντας νερό. Χάρη σε μία μεγάλη ποικιλία αξεσουάρ προσφέρεται για πολλαπλές χρήσεις.




Η χρήση των πλυστικών
Όπως κάθε ηλεκτρική συσκευή που χρησιμοποιείται σε εξωτερικούς χώρους, το πλυστικό πρέπει να συνδέεται σε ένα κύκλωμα με γείωση  και να προστατεύεται από μια ασφάλεια.
Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε μπαλαντέζα οι αγωγοί θα πρέπει να είναι κατάλληλοι για την ισχύ της συσκευής.
Μια κοινή βρύση κήπου είναι αρκετή για να το τροφοδοτήσει το πλυστικό. Αφού το συνδέσουμε ανοίγουμε τέρμα τη βρύση.Εάν χρησιμοποιήσουμε μπαλαντέζα, ξετυλίγουμε όλο το καλώδιο έτσι ώστε να αποφύγουμε την υπερθέρμανση του καλωδίου.
Ανοίγοντας τον διακόπτη, η αντλία στέλνει το νερό με πίεση. Η έναρξη λειτουργίας γίνεται πατώντας την σκανδάλη.


Συχνά αποτελούμενη από δύο μέρη, η κάνη έχει μια ρύθμιση που επιτρέπει την τροποποίηση της δέσμης νερού. Περνάμε με αυτό τον τρόπο από μια πλατιά δέσμη νερού σε μια πιο συγκεντρωμένη. 

Η χαμηλή δέσμη νερού είναι κατάλληλη για ευαίσθητες επιφάνειες. Το ακροφύσιο εξασφαλίζει μια πιο ενεργή εργασία στις σκληρές επιφάνειες, η ρύθμιση γίνεται με μια απλή περιστροφή της άκρης του ακροφυσίου.

Μερικά πλυστικά έχουν ένα δοχείο απορρυπαντικού πολύ χρήσιμο για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά πλαστικά έπιπλα κήπου, αυτοκίνητα, ή πέτρες.Ο ρυθμιστής μας επιτρέπει να προσαρμόζουμε την ποσότητα του καθαριστικού στις ανάγκες μας. Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να ρυθμίζουμε το ακροφύσιο για να μετατρέψουμε το καθαριστικό υγρό σε σπρέι.


Το δάπεδο
Εάν το δάπεδο είναι πολύ βρώμικο, ξεκινάμε με την ατμοποίηση του απορρυπαντικού σε χαμηλή πίεση και το αφήνουμε να δράσει για κάποια λεπτά.Καθαρίζουμε με την πλατιά δέσμη νερού δουλεύοντας με πλάγιες κινήσεις και σπρώχνοντας την βρωμιά προς τα έξω.

Για τις ξύλινες επιφάνειες χρησιμοποιούμε την βούρτσα για πατώματα που είναι ειδική για τον καθαρισμό των ξύλινων σανίδων και στο να αφαιρεί την βρωμιά.




Το αυτοκίνητο
Αποφεύγουμε τον καθαρισμό του αυτοκινήτου κάτω από τον ήλιο. Ξεκινάμε περιβρέχοντας το αυτοκίνητο με χαμηλή πίεση ατμοποιώντας το καθαριστικό υγρό για να μαλακώσουμε την βρωμιά.Η βούρτσα βοηθάει στον καλό καθαρισμό του αμαξώματος και των ζαντών. Οι τρίχες δεν γραντζουνάνε το βερνίκι.
Τελειώνουμε με ένα τελικό πέρασμα με την πλατιά δέσμη νερού κρατώντας την κάνη ψεκασμού σε κάποια απόσταση από το αμάξωμα.




Απόφραξη σωληνώσεων
Πολύ αποτελεσματικό για την απόφραξη των σωληνώσεων, το kit απόφραξης συνδέεται στην κάνη.Στην κορυφή του ελαστικού σωλήνα το ειδικό ακροφύσιο ρίχνει μικρή ποσότητα νερού με μεγάλη ισχύ κυρίως προς τα πίσω.
Σπρώχνουμε την κεφαλή του ειδικού ακροφυσίου μέσα στην σωλήνωση, πατάμε την σκανδάλη και το αφήνουμε να προχωρήσει μόνο του μέσα στο σωλήνα. Τραβάμε κάθε λίγο προς τα πίσω έτσι ώστε να βγάλουμε τα ιζήματα προς τα έξω.




Υδροαμμοβολή
Το kit αμμοβολής συνδέεται στο ακροφύσιο. Η στεγνή άμμος απορροφάται από έναν ξεχωριστό σωλήνα που τοποθετείται στον κουβά.
Η υδροαμμοβολή  είναι ότι καλύτερο για την αφαίρεση της μπογιάς και για το γυάλισμα μετάλλων.


Η συντήρηση του πλυστικού
Εάν το ακροφύσιο βουλώσει χρησιμοποιούμε τον καθαριστή ακροφυσίου για να το καθαρίσουμε. Σε κάθε περίπτωση και πριν κάνουμε οτιδήποτε κόβουμε την τροφοδοσία ρεύματος.
Αφού τελειώσουμε την εργασία και με αποσυνδεδεμένη την συσκευή πατάμε την σκανδάλη για να αδειάσουμε την πίεση του νερού. Τον χειμώνα αποσυνδέουμε το ελαστικό μέρος του κονταριού και αδειάζουμε το υπόλοιπο νερό για να μην παγώσει. Καλό είναι το πλυστικό να φυλάσσεται σε ένα κλειστό μέρος.


Ένα φίλτρο συγκρατεί τυχόν ακαθαρσίες στην είσοδο του νερού του πλυστικού. Το καθαρίζουμε συχνά για να μην βουλώσει.

Με την παραμικρή διαρροή, επαληθεύουμε την κατάσταση της τσιμούχας και την αλλάζουμε εάν είναι αναγκαίο.


Πρακτικό και εύκολο στη χρήση του, το πλυστικό μας προσφέρει πολλαπλές χρήσεις.




Πηγή: www.leroymerlin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου