Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

4 συμβουλές για την ασφάλεια του σπιτιού σας όταν λείπετε σε διακοπές

 Αποκτήστε συναγερμό
Ο συναγερμός είναι μακράν το πιο αποτρεπτικό μέσο έναντι σε πιθανούς εξωτερικούς εισβολείς και διαρρήκτες. 
H ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας αρκεί από μόνη της ώστε να αποθαρρυνθούν οι επίδοξοι διαρρήκτες να εισβάλουν στο χώρο σας και να τραπούν σε φυγή, απαλλάσσοντας τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του από τον κίνδυνο που εγκυμονεί μία εισβολή για τη σωματική τους ακεραιότητα και κυρίως για τη ζωή του.



Μην αφήνετε τα κλειδιά σε τρίτους
Αποφεύγετε να δίνετε τα κλειδιά του σπιτιού σας σε τρίτους τους οποίους δεν εμπιστεύεστε απόλυτα. 
Μπορεί να φαίνεται καλή λύση να δώσουμε ένα δεύτερο ζευγάρι κλειδιά σε κάποιο γείτονα ή γνωστό ώστε να "προσέχει" το σπίτι μας, όμως θα πρέπει να του έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη γιατί πολλές κλοπές έχουν συμβεί με αυτον τον τρόπο.


Απομακρύνετε τα αντικείμενα αξίας
Μην αφήνετε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο σπίτι και µην τα γνωστοποιείτε στον κοινωνικό και επαγγελµατικό σας περίγυρο. 
Αν έτυχε πρόσφατα να αγοράσετε μία καινούρια ακριβή τηλεόραση ή έναν υπολογιστή, μην αφήσετε τη συσκευασία και τα κουτιά σε προφανές σημείο έξω από το σπίτι σας, γιατί μπορεί να τραβήξει τα βλέμματα των διαρρηκτών. Κρατήστε τις αγορές σας μακριά από τα ξένα μάτια, φροντίζοντας το μπαλκόνι σας να μην μαρτυράει τι συμβαίνει στο εσωτερικό του σπιτιού σας.


Φροντίστε τον φωτισμό
Τοποθετήστε χρονοδιακόπτη αυτόµατου φωτισµού για τις νυχτερινές ώρες, ώστε να μην δείχνει το σπίτι σας εντελώς κλειστό. 
Οι διαρρήκτες «απεχθάνονται» το φως. Όταν κατά την διάρκεια της νύχτας επικρατεί στο σπίτι σας το απόλυτο σκοτάδι, δημιουργούνται κατάλληλες συνθήκες ώστε να μπορεί κάποιος να κινηθεί ελεύθερα, χωρίς να γίνεται αντιληπτός. 

Πηγή:www.atlasecurity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου