Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Καθαρά ντουλάπια κουζίνας!

Το εξωτερικό των ξύλινων ντουλαπιών της κουζίνας είναι ένα δύσκολο σημείο στο καθάρισμα που συχνά μάλιστα το παραμελούμε. Δαχτυλιές γύρω από το πόμολο της πόρτας, λίπη που ξεράθηκαν κατά το μαγείρεμα, στίγματα νερού από το νεροχύτη, σκόνη που κατακάθισε και όλη η βρωμιά γενικά δεν εξαφανίζεται τόσο εύκολα. Ο καθαρισμός των ντουλαπιών της κουζίνας με ζεστό νερό και σαπουνάδα δεν έχει πάντα ικανοποιητικά αποτελέσματα. Πιθανόν να παραμείνει μια θαμπάδα. Κακά τα ψέματα. Δύο φορές το χρόνο τα ντουλάπια μας χρειάζονται μια περισσότερο σύνθετη λύση στο καθάρισμά τους, ώστε να διατηρηθούν λαμπερά και σαν καινούρια για πάντα.

Τι θα χρειαστείτε: 

Σόδα μαγειρικής 
Λευκό ξύδι
Υγρό πιάτων
Σφουγγάρι
Σπογγοπετσέτα
Πανάκι με μικροίνες



Πως θα το κάνετε:
Φτιάξτε ένα μείγμα με ίσα μέρη σόδας και νερού, ώστε να γίνει μια παχύρευστη πάστα.
Περάστε με αυτή την παχύρευστη πάστα τα ντουλάπια και με ένα μαλακό σφουγγάρι τρίψτε στα επίμαχα σημεία. Αφήστε λίγα λεπτά.
Σε μια λεκάνη βάλτε ζεστό νερό και υγρό πιάτων μέχρι να γίνει σαπουνάδα και ξεβγάλτε το μείγμα σόδας και νερού με τη βοήθεια μιας σπογγοπετσέτας.
Φτιάξτε ένα σπρέυ με λευκό ξύδι και ζεστό νερό σε ίσα μέρη. Ψεκάστε το υγρό πάνω στα ντουλάπια και στεγνώστε με ένα πανάκι από μικροίνες. Με αυτό το σπρέυ θα μπορείτε να αναζοωγονήσετε τα ντουλάπια σου σε καθημερινή βάση, ιδίως μετά από κάθε βαριά χρήση της κουζίνας.


Extra tip: Η πιο πάνω καθαριστική λύση μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε τύπο ντουλαπιών, βακελίτη, MDF, ξύλο, καθώς είναι μια απόλυτα φυσική μέθοδος, χωρίς καθόλου χημικά.

Πηγή: www.makelife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου