Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Έχεις κατοικίδιο? Καθάρισε το σπίτι σου σε λιγότερο από 30 λεπτά!

Ο σκύλος σου, είναι ο καλύτερος σου φίλος! Έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση μαζί του, αλλά και μόνο στην ιδέα ότι πρέπει να καθαρίσεις όλο το σπίτι μόνος σου από τις σκανταλιές του, σε πιάνει πανικός! Λάθος.. Είμαστε εδώ με τα πιο σίγουρα εργαλεία για εσένα!

Αρχικά, αποφάσισε ποια μέρη του σπιτιού θέλεις να μοιραστείς με τον σκύλο σου! Αυτό θα σε βοηθήσει να επιλέξεις τα κατάλληλα καθαριστικά για άμεσο αποτέλεσμα, χωρίς ενοχές, περί τοξικότητας!
Ο χώρος που ο σκύλος σου έχει τα κουπάκια του με φαγητό και νερό θα μπορούσε να είναι ένα βοηθητικό δωμάτιο μέσα στο σπίτι, και σίγουρα όχι το σαλόνι, το καθιστικό ή η κρεβατοκάμαρά σου! Η μυρωδιά της τροφής θα διαχέεται στο χώρο όσο και να καθαρίζεις! Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι σκύλοι μεταφέρουν την τροφή τους, εκεί που τους αρέσει..και μπορεί να τους αρέσει το χαλί! Εσένα όμως όχι!
Μια καλή λύση είναι ο χώρος γύρω από την κουζίνα, ώστε να πλένεις εύκολα τα κουπάκια του αλλά και να ξενοιάζεις από την «ζητιανιά» του όταν τρως! Ο καλύτερος ηθοποιός είναι ο σκύλος μου, ή μήπως ο δικός σου?
Αν πάλι, δεν είσαι από αυτούς, και θέλεις πλήρη ελευθερία για τον σκύλο σου εμείς βρήκαμε τα πιο «αθώα» υλικά που υπάρχουν για ένα τέλειο καθάρισμα!

Ξεκινάμε λοιπόν..
Για απολύμανση. Ψέκασε την επιφάνεια που θέλεις να απολυμάνεις με άσπρο ξύδι ή μηλόξυδο. Κατόπιν σκούπισε με ένα βρεγμένο πανί. Η μυρωδιά του ξιδιού είναι τόσο έντονη που ακόμα κ όταν στεγνώσει, θα απομακρύνει τον σκύλο σου από εκείνο το σημείο. Η σίγουρη λύση για το χαλί σου!
Ξεσκόνισμα. Επιφάνειες από ξύλο όπως βιβλιοθήκη και ράφια ίσως σε κουράζουν γιατί μαζεύουν συχνά σκόνη και τρίχες. Δοκίμασε τα ηλεκτροστατικά πανάκια Swiffer που με την ειδική τους σύνθεση παγιδεύουν βρωμιά, σκόνη και τρίχες!
Αν όμως πάλι δεν φτάνεις, δοκίμασε το Swiffer XXL, που είναι σχεδιασμένο για να φτάνει στις πιο ψηλές επιφάνειες. Χάρη στην πτυσσόμενη λαβή του, είναι εύχρηστο και πρακτικό και αφαιρεί τη σκόνη και τις τρίχες ακόμη και από σημεία όπου πίστευες ότι ήταν αδύνατο να φτάσει.

Αμμωνία και σόδα φαγητού. Πρόκειται για αλκαλικά υλικά, προορισμένα να εξαφανίζουν όξινους λεκέδες. Η αμμωνία είναι εξαιρετική για τα τζάμια και δεν αφήνει ίχνη. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να εισπνέεται ούτε να έρχεται σε επαφή με το δέρμα, σε αδιάλυτη μορφή. Η σόδα είναι εξαιρετική, ακίνδυνη, έχει τεράστιες δυνατότητες στο καθάρισμα και το γυάλισμα και κοστίζει πάμφθηνα. Είναι επίσης θαυματουργή, όταν πρόκειται για τις μυρωδιές κατοικίδιων ζώων.
Αιθέρια έλαια. Μπορούν να αλλάξουν την καθημερινή ρουτίνα της καθαριότητας του σπιτιού. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον νεροχύτη. Πρόσθεσε 5-7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού μέσα στο νερό με την σαπουνάδα και τα πιάτα θα μοσχοβολούν. Τα αρωματικά έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σφουγγάρισμα των δαπέδων.
Βότανα. Διαθέτουν απολυμαντικές και καθαριστικές ιδιότητες. Η λεβάντα, το φασκόμηλο, το γεράνι κ.ά. είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά.
Σκούπισμα. Ο σκύλος σου μαδάει και χρησιμοποιείς την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψεις τις τρίχες? Άδικος κόπος.. Η ηλεκτρική σκούπα απομακρύνει τις τρίχες αντί να τις μαζεύει. Όταν πρόκειται για ξύλο ή άλλα σκληρά δάπεδα, προτίμησε μία ηλεκτροστατική σφουγγαρίστρα. Η σκούπα Swiffer είναι η ιδανική λύση για την παγίδευση της σκόνης και των τριχών που συγκεντρώνονται στις πιο δύσκολες γωνίες. Εύχρηστη και ανθεκτική, παγιδεύει 3 φορές περισσότερη σκόνη και τρίχες σε σχέση με την παραδοσιακή σκούπα.

Extra Tip: Για ένα γρήγορο, εύκολο και φθηνό αποσμητικό χώρου που λειτουργεί πραγματικά: Ανακατέψτε 1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα με νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά και ψεκάστε. Η μαγειρική σόδα απορροφά την οσμή. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σταγόνες από αιθέρια έλαια, εκχύλισμα βανίλιας, ή ακόμα και κανέλα για την ποικιλία.

Πηγή: www.doggrin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου