Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Αποθήκευσε σωστά τα καλοκαιρινά παπούτσια

Κατέβασες τα χειμωνιάτικα, έκρυψες στο πατάρι τα καλοκαιρινά, αλλά με τα παπούτσια τι γίνεται; Πώς θα αποθηκεύσεις τα καλοκαιρινά σου παπούτσια, τα σανδάλια κι όλα όσα θέλεις να τα φορέσεις του χρόνου το καλοκαίρι και να είναι σαν καινούργια; Για να δούμε μερικά έξυπνα μυστικά 
1. Βγάλε όλα τα παπούτσια έξω από την παπουτσοθήκη 
Βάλε σε ένα μέρος τα παπούτσια που σίγουρα δεν μπορείς με τίποτε να φορέσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, σε άλλο μέρος αυτά που είναι για όλες τις εποχές (όπως sneakers και ψηλά βραδινά πέδιλα) και τα χειμωνιάτικα παπούτσια σου.
2. Καθάρισέ τα 
Πάρε ένα κομμάτι παλιό ύφασμα με οινόπνευμα και πέρνα τους πάτους των παπουτσιών από κάτω, να καθαρίσουν και να μην μυρίζουν. Ειδικά για τα καλοκαιρινά παπούτσια που θα αποθηκεύσεις. Καθάρισε με πανί, βούρτσα ή και μπογιά τα χειμωνιάτικα παπούτσια, ώστε όταν θελήσεις να τα φορέσεις να είναι έτοιμα και... καινούργια! 
3. Τοποθέτησέ τα σε κουτιά 
Τώρα πάρε μεγάλα πλαστικά κουτιά, εκτός αν έχεις τόσο χώρο που σου επιτρέπει να έχεις μια παπουτσοθήκη μόνο για τα καλοκαιρινά σου, και τοποθέτησε τα καλοκαιρινά σου παπούτσια μέσα, το ένα ζευγάρι πλάι στο άλλο. Σε παπούτσια που μπορεί να χάνουν τη φόρμα τους, βάλε μέσα εφημερίδες. 
Τώρα είναι η στιγμή να πας στον τσαγκάρη τα παπούτσια που θέλουν καινούργια σόλα ή έχει φαγωθεί το τακούνι τους. Μην το αμελήσεις

4. Ανέβασε τα στο πατάρι 
Αφού τα έχεις ετοιμάσει, ανέβασέ τα στο πατάρι και καλού κακού γράψε σε μια ετικέτα "καλοκαιρινά παπούτσια" για να είσαι σίγουρη σε λίγους μήνες τι έχει το κουτί. 
5. Οργάνωσε τα παπούτσια του χειμώνα 
Και τώρα καθάρισε την παπουτσοθήκη και τοποθέτησε με βάση το είδος τους τα παπούτσια σου. Όλα τα αθλητικά μαζί, όλα τα βραδινά μαζί, τα μποτάκια κ.ο.κ. Τα βραδινά παπούτσια καλύτερα να τα έχεις μέσα σε κουτιά κι αν έχεις και κέφι τράβα μια φωτογραφία και κόλλησέ την έξω από κάθε κουτί για να ξέρεις τι έχει μέσα. Στις μπότες και στα μποτάκια μπορεί να χρειαστεί να βάλεις χαρτιά μέσα για να μην χάσουν τη φόρμα τους. Και φυσικά, θα τοποθετήσεις σε πρώτη ζήτηση τα παπούτσια που φοράς πιο συχνά. 
6. Πέτα ή χάρισε ό,τι δεν χρειάζεσαι 
Όσο κι αν αγαπάς ένα ζευγάρι παπούτσια, είτε καλοκαιρινά είναι, είτε χειμωνιάτικα, αν έχουν πια χαλάσει ήρθε η ώρα να τα αποχωριστείς. Βάλτα σε μια σακούλα και είτε πέταξέ τα, είτε αν είναι σε καλύτερη κατάσταση απλώς δεν τα φοράς, χάρισέ τα! 
Πηγή:www.womannow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου