Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Spring Cleaning: καθαρίστε τα παντζούρια σας εύκολα και αποτελεσματικά!

H άνοιξη πλησιάζει και σιγά σιγά θα πρέπει να ξεκινήσουμε την ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού μας! Όσο κι αν έχουμε φροντίσει το εσωτερικό του σπιτιού μας, σίγουρα τα παντζούρια μας δεν είναι από τα σημεία που προσέξαμε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του χειμώνα! Ήρθε λοιπόν η ώρα να ασχοληθούμε μαζί τους! 



Το καθάρισμα της εξωτερική επιφάνειας των παντζουριών μπορεί να είναι πραγματικά εύκολο και γρήγορο αν έχουμε τα κατάλληλα μέσα. Κι αυτά δεν είναι παρά ένας κουβάς με νερό και υγρό πιάτων, μια μαλακή βούρτσα με μακριά λαβή (ώστε να μην χρειάζεστε σκαλάκι) , και προαιρετικά  ένα wettex! Ξεκινήστε ρίχνοντας με πίεση μπόλικο νερό με το λάστιχο ώστε να φύγει η πολύ σκόνη και στη συνέχεια βουρτσίστε με την βούρτσα που έχετε βουτήξει στον κουβά με το νερό και το υγρό πιάτων. Ξεπλύντε καλά με πολύ νερό να φύγει η σαπουνάδα,  για να μη μείνουν λεκέδες στα παντζούρια και είστε έτοιμη! Προαιρετικά, μπορείτε να τα περάσετε και με ένα wettex για πραγματικά άριστα αποτελέσματα και για στεγνώσουν πιο γρήγορα.

Το εσωτερικό των παντζουριών ωστόσο είναι περισσότερο χρονοβόρο και σίγουρα θα πρέπει να το κάνετε αφού θα έχει στεγνώσει τελείως  το παντζούρι από το εξωτερικό πλύσιμο. Εδώ η χρήση σφουγγαριού και wettex είναι απαραίτητη καθώς και το πέρασμα τους  ένα ένα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας την ηλεκτρική σας σκούπα ώστε να απομακρύνετε την περισσότερη σκόνη.


Μην ξεχνάτε και στις δύο πλευρές να ξεκινάτε πάντα από πάνω προς τα κάτω!


Ένα μικρό κι εύκολο Tip είναι να ρίξετε λίγο ξύδι στο μείγμα νερού και υγρού πιάτων που θα χρησιμοποιήσετε. Το ξύδι όχι μόνο σπάει τα συσσωρευμένα άλατα και απολυμαίνει αλλά απωθεί τα μυρμήγκια και άλλα έντομα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου