Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Καθαρίστε τους σιδηροδρόμους σας

Σίγουρα για όλους εμάς που ασχολούμαστε με την καθαριότητα του σπιτιού μας, μια απ’ τις πιο δύσκολες και ενοχλητικές δουλειές είναι ο καθαρισμός των σιδηροδρόμων των αλουμινίων μας. Μπορεί να μην είναι από τις δουλειές που πρέπει να κάνουμε συχνά, και να φροντίζουμε κάθε φορά που σκουπίζουμε να περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα και τους σιδηροδρόμους μας για να απομακρύνουμε τυχόν σκουπίδια που έχουν μπει ανάμεσα στις ράγες, ωστόσο ανά διαστήματα χρειάζονται επιπλέον περιποίηση καθώς επικάθονται σκουπιδάκια, χνούδια και σκόνη και δημιουργούνται λιπαροί ρύποι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς υπάρχει ένας τρόπος που με λίγη προσπάθεια δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θα χρειαστείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, λευκό ξύδι, σόδα μαγειρικής, λίγο χαρτί κουζίνας, ένα (ακόμη και παλιό)σφουγγάρι, ένα παλιό πανί και ένα μαχαίρι (όχι κοφτερό).

Αρχικά πασπαλίστε με σόδα τα πιο βρώμικα σημεία και ειδικά τις γωνίες. Ρίξτε πάνω στη σόδα το ξύδι και δείτε που θα αρχίσει να αφρίζει. 




Αυτό είναι καλό σημάδι , που σημαίνει ότι γίνεται δουλειά. Αφήστε το μείγμα 5-10 λεπτά να δουλέψει και μετά τρίψτε καλά με την οδοντόβουρτσα με κατεύθυνση από τις γωνίες προς το κέντρο.


Μαζέψτε τα υπολείμματα με χαρτί κουζίνας.


Βρέξτε το σφουγγάρι σας και τρίψτε καλά τους σιδηροδρόμους όπου χρειάζεται. Καλύψτε με ένα παλιό πανί το μαχαίρι και περάστε με αυτό γωνίες και άκρες. Ξαναπεράστε με το σφουγγάρι σας όλη την επιφάνεια και θαυμάστε την εξαιρετική δουλειά και το θαυμάσιο αποτέλεσμα της προσπάθειάς σας!



Μπορεί να σας πήρε λίγη ώρα αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας αποζημίωσε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου