Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Dust fairies...


Dust fairies Vol 1:Αν θέλετε να κρατήσετε την σκόνη μακριά από τα έπιπλά σας για περισσότερο καιρό,ένα απλό τρικ για να το καταφέρετε είναι να ρίξετε ελάχιστη ποσότητα από baby oil στο ξεσκονόπανό σας. Εκτός από την επιπλέον γυαλάδα που θα χαρίσει στα έπιπλά σας, θα κρατήσει και την σκόνη μακριά για περισσότερες ημέρες!~ Όμως προσοχή: η ποσότητα του baby oil θα πρέπει να είναι απειροελάχιστη, διαφορετικά οι επιφάνειες θα λαδωθούν και δεν θα καθαρίζονται καθόλου εύκολα!

Dust fairies Vol 2: στην καθημερινή σας μάχη ενάντια στην σκόνη, μην αμελείτε τον καθαρισμό των φίλτρων του κλιματιστικού σας, καθώς εκεί συγκεντρώνεται σκόνη, βακτήρια και ακάρεα που επιβαρύνουν τον χώρο μας. Η τακτική καθαριότητά τους βοηθάει στη μείωση της σκόνης, επιβραδύνει το ρυθμό συσσώρευσή της και επιπλέον συνδράμει στη διατήρηση ενός υγιεινού περιβάλλοντος. Ο εύκολος τρόπος είναι να τα πλύνετε με ένα απαλό σαπούνι και νερό. Το ιδανικό θα ήταν να τα καθαρίσετε με ξύδι ώς εξής: Σε μια μεγάλη λεκάνη βάλτε μισό φλιτζάνι ξύδι και μισό φλιτζάνι ζεστό νερό. Τινάξτε τα φίλτρα για να φύγει η πολύ σκόνη και βουτήξτε τα στο διάλυμα. Αφήστε τα για περίπου μια ώρα μέσα στη λεκάνη, τινάξτε τα και βγάλτε τα στον ήλιο να στεγνώσουν. Τοποθετήστε τα ξανά στο κλιματιστικό σας και αναπνεύστε ελεύθερα!
Dust fairies Vol 3: όσο πολυάσχολη/ος κι αν είστε, αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα. Απορροφώντας την σκόνη που συσσωρεύεται στα πατώματα, θα μειωθεί η ποσότητα της σκόνης που αιωρείται στο σπίτι και αυτό θα μειώσει την ανάγκη για ξεσκόνισμα!
Επιπλέον tip: αλλάζοντας την σακούλα της ηλεκτρ. σκούπας όταν θα έχει φτάσει περίπου στα 3/4, και όχι όταν θα έχει γεμίσει εντελώς, βοηθάτε στην καλύτερη αναρρόφηση και κατά συνέπεια απορρόφηση της σκόνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου