Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Πράσινο σαπούνι: ένας ταπεινός φίλος από το παρελθόν επιστρέφει..


Όλοι θυμόμαστε το πράσινο σαπούνι της παιδικής μας ηλικίας, που οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες μας χρησιμοποιούσαν με πάθος τόσο για την προσωπική τους υγιεινή όσο και για την καθαριότητα του σπιτιού τους. Γενιές και γενιές ελλήνων μεγάλωσαν με αυτό. Συνώνυμο με την αγνότητα, το πράσινο σαπούνι παραγκωνίστηκε στην πορεία του χρόνου από τις πολυεθνικές των απορρυπαντικών και τα προϊόντα των διαφημιστικών πακτωλών . Με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο, το δώρο των θεών στους ανθρώπους, το πράσινο σαπούνι επανέρχεται σταδιακά στο προσκήνιο και ξαναπαίρνει τη θέση που του αξίζει στη ζωή μας καθώς η φυσική του φρεσκάδα και οι θεραπευτικές, αντισηπτικές και πολλές άλλες ιδιότητες του το καθιστούν ένα αναντικατάστατο προϊόν. Χωρίς καμία τοξική ουσία, οικολογικό και βιοδιασπώμενο, ασφαλές και υποαλλεργικό και επιπροσθέτως μακράν το πιο οικονομικό, αποτελεί έναν ανεκτίμητο σύμμαχο από το παρελθόν τόσο για την προσωπική μας φροντίδα όσο και για την περιποίηση του σπιτιού μας .Ίσως έχει έρθει η ώρα να βάλουμε στη ζυγαριά τα λαμπερά χρώματα και έντονα αρώματα των βιομηχανικών προϊόντων από τη μία μεριά και από την άλλη την υγεία, το περιβάλλον αλλά και το πορτοφόλι μας! Σε πλάκες, σε νιφάδες (τρίμα) ή σε ρευστή μορφή, το πράσινο σαπούνι αποκτάει και πάλι την αίγλη που του αξίζει , σε μια κοινωνία με οικολογική συνείδηση και αγάπη για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, μακριά από κερδοσκοπίες και γιγάντιες κι απρόσωπες πολυεθνικές.


Πράσινο σαπούνι και Προσωπική υγιεινή


prasino sapouni1Το ιδανικό προϊόν για όλο το σώμα και τα μαλλιά μας. Υποαλλεργικό, με αντισηπτικές, καταπραϋντικές και περιποιητικές ιδιότητες, έχει την ικανότητα να πετάξει από τα ράφια σας αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια και αφρούς! Χρησιμοποιείστε το για το λούσιμο των μαλλιών σας και επωφεληθείτε από τις καθαριστικές και καταπραϋντικές ικανότητες του καθώς αφήνει τα μαλλιά καθαρά και λαμπερά ενώ περιποιέται απαλά την επιδερμίδα του κεφαλιού. Εξαιρετικά απαλό για επιδερμίδες ευαίσθητες αλλά και για δερματολογικά προβλήματα ( επιδεικνύει θεραπευτικές ιδιότητες σε ψωριάσεις, δερματίτιδες κλπ), μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το σώμα αφήνοντας το μαλακό και ενυδατωμένο καθώς δεν επηρεάζει το pH του δέρματος, ενώ αποκαθιστά τα φυσιολογικά επίπεδα υγρασίας και λιπαρότητας της επιδερμίδας μας. Μην διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε και για το ξύρισμα, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες, ακόμη και στη θέση του αφρού ξυρίσματος καθώς δεν προκαλεί κοκκινίλες και λοιπούς ερεθισμούς και αφήνει την επιδερμίδα απαλή και περιποιημένη. Εξαιρετική η χρήση του και στη θέση των προϊόντων ντεμακιγιάζ καθώς καθαρίζει απαλά προστατεύοντας από την αφυδάτωση και την ξηρότητα της επιδερμίδας. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες , το πράσινο σαπούνι αποτελεί ένα από τα μυστικά των γυναικών για την φροντίδα του δέρματος. Και φυσικά αποτελεί την ιδανική λύση για το μπανάκι του μωρού σας αλλά και για την φροντίδα ερεθισμένων ή ταλαιπωρημένων επιδερμίδων.


Καθαριότητα σπιτιού


prasino sapouniΜε τις καθαριστικές, συντηρητικές και απολυμαντικές του ιδιότητες αποτελεί πάντα το ιδανικό καθαριστικό για ευαίσθητα δάπεδα (π.χ. μάρμαρα) αλλά οι χρήσεις του δεν σταματούν εδώ. Τόσο στην κουζίνα όσο και στο μπάνιο, το πράσινο σαπούνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί διαλυμένο σε νερό σε είδη υγιεινής, πάγκους κουζίνας, νεροχύτες, εμαγιέ επιφάνειες, για το εσωτερικό αλλά και την εξωτερική επιφάνεια του ψυγείου και όπου αλλού μπορείτε να φανταστείτε. Αν μάλιστα προσθέσετε στο διάλυμα και λίγες σταγόνες λευκό ξίδι έχετε το απόλυτο και πιο οικονομικό καθαριστικό- απολυμαντικό για όλο σας το σπίτι.
Χωρίς χημικές ουσίες και με μια απαράμιλλη αγνότητα , είναι ιδανικό για το πλύσιμο των μωρουδιακών είτε στο χέρι είτε στο πλυντήριο (υπάρχει ειδικό τρίμμα για το πλυντήριο που κυκλοφορεί στην αγορά) αλλά και για χρήση από ανθρώπους που υποφέρουν από αλλεργίες ή δερματικά προβλήματα. Επιπλέον βοηθάει τα ρούχα να βρουν τη λευκότητα και τη ζωηράδα των χρωμάτων τους και συνάδει με την οικολογική μας συνείδηση καθώς είναι βιοδιασπώμενο και δεν αφήνει βλαβερά κατάλοιπα στο περιβάλλον.


Πλύσιμο χαλιών

Χρησιμοποιήστε την σαπουνάδα του πράσινου σαπουνιού, τρίψτε με μαλακή ή σκληρή βούρτσα τα χαλιά σας και ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Εκτός από την οικονομία που θα κάνετε, τα χαλιά σας θα καθαρίσουν απαλά , θα απολυμανθούν και θα ζωντανέψουν τα χρώματά τους. Επιπλέον το πράσινο σαπούνι λειτουργεί και ως απωθητικό σκόρων.

Άλλες Χρήσεις  

Για να καταπολεμήσετε τις κράμπες στα πόδια ή για να καταπραΰνετε μώλωπες και χτυπήματα, κάντε ζεστό ποδόλουτρο με πράσινο σαπούνι. Το πράσινο σαπούνι χρησιμοποιείται στα νοσοκομεία για την καθαριότητα των ασθενών και ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κατάκλισης για την πρόληψη δερματολογικών προβλημάτων και γενικά επιδεικνύει θεραπευτική δράση σε δερματολογικά προβλήματα (ψωριάσεις, δερματίτιδες κλπ).

Πλύνετε τα μαγικά πανάκια που χρησιμοποιείτε για τον καθαρισμό του σπιτιού σας μόνο με πράσινο σαπούνι για αν μην χάνουν τις ιδιότητες τους. Ιδιαίτερα τα πανάκια για τα τζάμια εφόσον πλένονται με πράσινο σαπούνι, χρησιμοποιούνται με σκέτο νερό για τον καθαρισμό των τζαμιών σας για πολύ καιρό.

prasino soapΓια τον καθαρισμό των επίπλων του κήπου από μπαμπού ή ρατάν χρησιμοποιήστε σφουγγάρι βουτηγμένο σε σαπουνάδα με πράσινο σαπούνι και ξεπλύνετε με ένα πανί βουτηγμένο σε καθαρό νερό.
Διαλύστε σε νερό 2-3 κουταλιές της σούπας σκόνη πράσινου σαπουνιού και ρίξτε και λίγο καθαρό οινόπνευμα. Με το διάλυμα αυτό ψεκάστε το βράδυ τα φυτά σας και επαναλάβετε τον ψεκασμό 2-3 φορές την εβδομάδα για να απαλλαγείτε από τη μελίγκρα και άλλα παράσιτα που ταλαιπωρούν τα φυτά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου