Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Συμβουλές για ασφαλείς ανελκυστήρες

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΤΟΥΣ
1.Φρόντιζε για τη νόμιμη και ασφαλή εγκατάσταση και λειτουργία του ανελκυστήρα σου , χρησιμοποιώντας αποκλειστικά νόμιμο συνεργείο εγκατάστασης και συντήρησης.

2.Φρόντιζε για την ασφαλή χρήση του ανελκυστήρα από όσους τον χρησιμοποιούν και ειδοποίησε αμέσως τον συντηρητή σου αν παρατηρήσεις κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία του.

3. Έλεγχε ότι η συντήρηση του ανελκυστήρα σου γίνεται πράγματι στα χρονικά διαστήματα που καθορίζονται από την τελευταία ΚΥΑ (ανά δύο μήνες ή 45 ημέρες, ανάλογα με το είδος του ανελκυστήρα) και διαρκεί τουλάχιστον 45 λεπτά ανά επίσκεψη.

4.Κάλεσε μέσα στην καθορισμένη προθεσμία , φορέα ελεγχου που θα ελέγξει τον ανελκυστήρα σου, θα υποδειξει τυχόν απαραίτητες αλλαγές και θα σου δώσει το νόμιμο πιστοποιητικό για την καταχώρηση του ανελκυστήρα σου στην αρμόδια νομαρχία. Τον φορέα ελέγχου θα τον επιλέξεις εσύ από τον κατάλογο των φορέων ελέγχου, και όχι ο εγκαταστάτης ή ο συντηρητής σου.

5.Όπως κάνεις και για το αυτοκίνητό σου , έτσι και για τον ανελκυστήρα σου, ζήτα πάντοτε, όλα τα μέρη και εξαρτήματα του να φέρουν τις κατάλληλες σημάνσεις προέλευσης και ποιότητας.

ΠΗΓΗ: Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών  Ακινήτων  www.pomida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου