Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Καθαρό Πλυντήριο Ρούχων

Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι το πλυντήριο ρούχων είναι καθαρό από τη στιγμή που πλένουν τα ρούχα τους και δεν χρειάζεται να το καθαρίσουν εσωτερικά. Η άποψη αυτή είναι λανθασμένη καθώς υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσουμε μια άσχημη μυρωδιά από τον κάδο και το αποτέλεσμα της πλύσης να μην είναι το αναμενόμενο. Αυτό οφείλεται στη χρήση ως επί το πλείστον προγραμμάτων χαμηλής θερμοκρασίας, η οποία μπορεί να συντελέσει στην συσσώρευση βακτηριδίων και αδιάλυτου απορρυπαντικού, με συνέπεια την άσχημη μυρωδιά. Η συχνή υπερφόρτωση του πλυντηρίου μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό.
Μην ξεχνάτε τον τακτικό καθαρισμό του πλυντηρίου σας
Συνεπώς και το πλυντήριο χρειάζεται την φροντίδα του για να δίνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στις πλύσεις και για ρούχα πραγματικά καθαρά.

Για να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα το εσωτερικό του πλυντηρίου ακολουθήστε την εξής συμβουλή:
Επιλέξτε ένα πρόγραμμα στους 90 βαθμούς χωρίς ρούχα και χωρίς καθόλου απορρυπαντικό. Έτσι θα εξοντωθούν όλα τα μικρόβια που ενδέχεται να έχουν μαζευτεί. Εάν βλέπετε αφρούς στον κάδο κατά την διάρκεια του προγράμματος, θα πρέπει να επαναλάβετε την διαδικασία ώσπου να μη βλέπετε τίποτα άλλο εκτός από καθαρό νερό.
Επίσης είναι πολύ καλό κάθε δύο μήνες ή και πιο αραιά , ανάλογα τη χρήση, να βάζετε στον κάδο πλυντηρίου, αντί για απορρυπαντικό, σόδα, στην ίδια δοσολογία που συνηθίζετε με το απορρυπαντικό και θέστε το σε λειτουργία στο πρόγραμμα 60°C χωρίς πρόπλυση και φυσικά χωρίς ρούχα. Η σόδα θα αφαιρέσει τα άλατα από τον κάδο πλυντηρίου.
Τέλος , σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να καθαρίζετε, τη θήκη του απορρυπαντικού, κατά προτίμηση με καυτό νερό, στην οποία μένουν υπολείμματα από τα απορρυπαντικά και φυσικά μην ξεχνάτε να αδειάζετε το φίλτρο που βρίσκεται συνήθως κάτω δεξιά από την πόρτα του πλυντηρίου ή κρυμμένο στο κάτω μέρος.

Δύο ακόμη απλές συμβουλές για να παραμένει το πλυντήριο σε άριστη κατάσταση είναι οι εξής:
Μην αφήνετε ποτέ τα πλυμένα ρούχα μέσα στον κάδο. Μόλις τελειώσει η πλύση βγάλτε τα το συντομότερο και αν δεν μπορείτε να τα απλώσετε αμέσως αφήστε τα στην λεκάνη καλύτερα. Επίσης το χειρότερο είναι να βάλουμε την πλύση το βράδυ και να την απλώσουμε το πρωί !
Μετά την πλύση είναι πολύ καλό να αφήνουμε την πόρτα του πλυντηρίου λίγο ανοιχτή. Έτσι ο κάδος στεγνώνει καλά και δεν δημιουργείται μούχλα.
Ελέγχετε πάντοτε το λάστιχο της πόρτας καθώς συχνά μπορεί να βρεθούν εκεί μικρά αντικείμενα από τα ρούχα όπως κουμπιά κλπ (και σε περίπτωση που κάποιο είναι μεταλλικό θα σκουριάσει και θα αλλοιώσει το λάστιχο). Καλό είναι επίσης, για να διατηρείτε το λάστιχο στεγνό να ρίχνετε λίγο ταλκ μετά την πλύση αφού το σκουπίσετε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου